Изпращаме месец март със Синьо Пълнолуние

Изпращаме месец март със Синьо Пълнолуние

Само в рамките на няколко месеца ще може да станем свидетели за втори път на феномена Синя Луна. Тази година явлението можеше да се наблюдава в края на януари, а за втори път ще може да го видим на 31 март.

Като Синьо Пълнолуние се определя всяко второто пълнолуние в рамките на един месец. По принцип имаме само по едно Пълнолуние и едно Новолуние в рамките на месец, но в редки случаи има по две Пълнолуния.

Обикновено Синя Луна се наблюдава веднъж на всеки 2 години, през 2018-та феноменът ще е още по-изключителен, тъй като може да се види през един месец.

Синята Луна е рядко събитие и именно от него произлиза английския идиом once in a blue moon (веднъж по Синя Луна), което обозначава нещо, което се случва много рядко.

Изпращаме месец март със Синьо Пълнолуние

Наименованието няма нищо с цвета на нашия естествен спътник. Понякога Луната наистина може да изгледа синя, но това се дължи на изменения в атмосферата и висока концентрация на фини прахови частици.

Следващият път, в който ще станем свидетели на две Пълнолуния в рамките на един месец ще е на 31 октомври 2020 година.

Според астрологията, когато Луната е пълна, емоциите са по-изострени и затова е препоръчително да отложим всички по-сериозни ангажименти. Не бива да се захващате с нова работа или да стартирате нещо ново.

Научните изследвания, от друга страна, показват, че по Пълнолуние повече хора се оплакват от проблеми със съня, и физическо или психическо неразположение.

Рейтинг

2
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари