Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Истински Истории»Истинската история на зловещия клоун от филма То

Истинската история на зловещия клоун от филма То

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731

Ако си мислите, че клоунът Пениуайз от филма и книгата на Стивън Кинг То е зловещ, помислете пак, защото истинската история на клоуна сериен убиец ще ви накара да настръхнете повече, отколкото касовата лента.

Докато във филма чудовището То преследва деца, истинският клоун убиец Джон Уейн Гейси е преследвал тинейджъри. Подмамвал ги с пари и с доброто си име в обществото, след което ги подлагал на нечовешки мъчения, а накрая ги убивал.

Гейси е един от най-ужасяващите серийни убийци в историята, като се предполага, че е отговорен за смъртта на 33 тинейджъри, но само 6 от жертвите му са идентифицирани.

Станал е известен като клоуна убиец, защото се появявал с костюм на клоун по различни благотворителни партита. Никой не е предполагал колко жесток човек се крие зад човека, който забавлява децата.

Той отвличал жертвите си, изнасилвал ги, подлагал ги на жестоки мъчения, а накрая ги удушвал и изхвърлял телата им в близката река. За точния брой на убитите деца може сами да се предполага.

Сред познатите си обаче бил известен като клоуна Пого. Иницирал различни благотворителни акции в помощ на деца в неравностойно положение и така успял да прикрие чудовището, което е.

Джон Уейн Гейси е роден на 17 март 1942 година в Чикаго, Илинойс. Отгледан е от баща алкохолик, който редовно го пребивал и изнасилвал. На 15 години той бяха от дома си и започва да се издържа сам, като работи в KFC.

Жени се млад и има 2 деца, но съпругата му Марлин Мейърс се развежда с него, след като е обвинен в изнасилване на 16-годишен. Осъден е, но остава в затвора само 2 години.

Когато излиза на свобода, той се жени повторно за вдовицата Розалин Картър. Двамата били като президента и първата дама за общността си. Били домакини на различни инициативи, а на тях Джон редовно се появявал с костюма на клоуна Пого.

Използвайки доброто си име, той подмамвал момчета на около 15 години да му помагат срещу заплащане от 50 долара на ден. След като успее да ги примами, той ги подлагал на мъченията, които преживял като дете, а накрая ги удушвал с въже.

Убийствата му са разкрити през 1978 година, когато 15-годишният Робърт Пиест споделя пред майка си, че започва работа в аптеката на Джон Уейн Гейси. На другия ден го обявяват за изчезнал, а след това откриват тялото му в реката.

Майка му разказва тази история пред полицията и малко преди Коледа клоунът убиец е арестуван. Той признава за убийството на Робърт и за още няколко момчетата, по чийто тела се виждали следи от изнасилване и удушаване.

Джон Уейн Гейси получава смъртна присъда, но е убит 14 години по-късно със смъртоносна инжекция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати