Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бъдеще и Технологии»Тези открития направиха Стивън Хокинг известен

Тези открития направиха Стивън Хокинг известен

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
5 от 5 Снимки

5. Изкуствен интелект


В последните години от живота си Стивън Хокинг е един от най-сериозните критици на развитието на изкуствения интелект. Той многократно алармира, че тази технология може да погуби човечеството, ако не се внимава при разработването им.

Стивън Хокинг напусна този свят, но откритията му го правят безсмъртен. Известният астрофизик не позволи на заболяването си да попречи на работата му и постигна немислими неща.

Името на Хокинг е синоним на вдъхновение. Той губи здравето си, но успява да изгради пълноценен свят върху него. Заболяването не пречи на работата му, напротив, трудът му има историческо значение за науката и дори за развитието на човечеството занапред.

Хокинг стана популярен не със заболяването си, а с ума и работата си. Научните му открития са много. И макар понякога да грешеше, това само го вдъхновяваше още повече. Мнението си Хокинг винаги споделяше открито, въпреки че не винаги намираше съгласие.

Въпреки смъртта на Хокинг неговият труд ще продължи да е основа на още много научни разработки. Предупреждения на съдбата на човечеството винаги ще карат хората да имат едно наум.

Защо изобщо има Вселена? Има ли паралелни вселени, други измерения? Какво се случва в черните дупки? Това са все въпроси, които вълнуваха Хокинг. А той винаги гледаше далеч напред. И макар тези теми да бяха само теоретични, Хокинг има редица реални научни открития.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати