Тези открития направиха Стивън Хокинг известен

1 от 5 Снимки

1. Големия взрив


Заедно с математика Роджър Пенроуз Хокинг доказва, че ако е имало Голям взрив, то той трябва да е започнал от една безкрайно малка точка. Астрофизикът е и първият, който предвижда миниатюрните черни дупки по времето на Големия взрив. Те са били толкова миниатюрни, но и толкова горещи, че най-вероятно са приключили съществуването си с експлозии. При тях се е освободило огромно количество енергия.

Стивън Хокинг напусна този свят, но откритията му го правят безсмъртен. Известният астрофизик не позволи на заболяването си да попречи на работата му и постигна немислими неща.

Името на Хокинг е синоним на вдъхновение. Той губи здравето си, но успява да изгради пълноценен свят върху него. Заболяването не пречи на работата му, напротив, трудът му има историческо значение за науката и дори за развитието на човечеството занапред.

Хокинг стана популярен не със заболяването си, а с ума и работата си. Научните му открития са много. И макар понякога да грешеше, това само го вдъхновяваше още повече. Мнението си Хокинг винаги споделяше открито, въпреки че не винаги намираше съгласие.

Въпреки смъртта на Хокинг неговият труд ще продължи да е основа на още много научни разработки. Предупреждения на съдбата на човечеството винаги ще карат хората да имат едно наум.

Защо изобщо има Вселена? Има ли паралелни вселени, други измерения? Какво се случва в черните дупки? Това са все въпроси, които вълнуваха Хокинг. А той винаги гледаше далеч напред. И макар тези теми да бяха само теоретични, Хокинг има редица реални научни открития.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати