sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистични Места»4 места в България, които лекуват болести

4 места в България, които лекуват болести

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k447
Целебни места
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Страната ни е богата на много неща. България радва народа си както с красива природа, така и с много чудеса. У нас има четири места, които изпълняват желания и лекуват болести.

За лековитите способности на тези четири места в България се знае по цял свят. Отивайки там, дори най-болният ще се изцери напълно.

Храмът в село Златолист

Църквата в Златолист
Снимка: panoramio.com

Едно от лековитите места е свързано с прочутата Преподобна Стойна. Петричката пророчица Ванга бе нейна ученичка. Приживе при Преподобна Стойна се стичаха хора от всички краища на България. Всички търсеха при нея лек и небесна защита.

Преподобна Стойна прекарва последните 30 години от живота си в село Златолист, разположено близо от енергийната местност Рупите. Неин пътеводител и покровител е Св. Георги.

Днес, 85 години след кончината ѝ, местността ѝ продължава да привлича стотици хора. В храма в село Златолист ежедневно има молещи се хора. Всяка молба, отправена в него, бива удовлетворена. Вярващите са убедени, че храмът лекува всякакви болести и решава всякакви проблеми.

Църквата в Златолист е построена преди IX век, още по тракийско време. И до днес храмът е запазил автентичния си вид. Той носи името на Свети Георги – светецът, който е довел Преподобна Стойна по тези места.

Руската църква в София

Руската църква

Храмът в Златолист не е единственото място в България, на което се случват чудеса. Молбите ви ще бъдат чути и в Руската църква, разположена в самото сърце на столицата София. Издигната в началото на XX век, тя впечатлява с внушителната си архитектура. Руската църква е известен и с чудесата, които се случват там. Всеки, които има желание, може да напише желанието си на листче и да го остави в предвиденото за това помещение. Молбата ми, стига да е разумна, ще бъде удовлетворена.

Рилския манастир

Третото свето място се намира в уникалната Рила планина. Там е разположен Рилският манастир. Вярващи от близо и далеч идват тук, за да се молят и да търсят отговор на молбите си, отправени към светеца Иван Рилски. Той неслучайно се нарича Чудотворец. И до ден днешен високо в планината се пази мястото, където е живял светецът. Проходът, през който всеки ден е минавал Иван Рилски, е запазен в автентичния си вид и до днес. Поверието гласи, че ако успеете да стигнете до него и да се промушите през изхода огромните скални късове, Бог е чул молитвите ви и е опростил греховете ви.

Рилски манастир

Езерцето в Леденика

Четвъртото магическо място в България, в което се случват чудеса, е езерцето в Леденика. Там е събрана бистрата вода, която сълзи от сталактоните. Капка по капка тя пълни каменната чешма, намираща се в края на тунелите. Легендата твърди, че тя представлява сълзите, които е изплакала планината. Ето защо се счита за заредена с вълшебен заряд и силата да лекува и да сбъдва желания. Ако имате здравословни проблеми, трябва да отидете там – желанието ви за изцерение ще се сбъдне мигновено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest