Един столетник ни даде тези съвети за дълъг живот и щастие! Запомни ги

1 от 6 Снимки

1. Разпространявай знания


Според д-р Хинохара човек трябва да получава нови знания цял живот и да не спира да ги обменя с околните, за да бъде в добра кондиция. Самият той е участват в лекции до последно.

Доктор Шигеаки Хинохара е един от най-прочутите лекари в Япония. Той е доживял до 105-годишна възраст и е завещал на човечеството си съвети за здраве, дълголетие и щастие.

Всички познати на покойния медик си го спомнят като изключително активен и мъдър човек, който днес рядко може да се види. Въпреки преклонната си възраст той не пестял сили. До последно водел лекции по здравословен живот и помагал на пациентите си с препоръките си.

Според съветите на д-р Хинохара, за да сме здрави и дълголетни, трябва се забавляваме повече и по-малко да мислим за трудностите в живота си. Освен това знаменитият лекар съветва своите пациенти да се хранят по-простичко и да не преяждат.

По думите му консумацията на месни продукти трябва да се намали до най-много два пъти за една седмица и да се наблегне на зеленчуци, зърнени храни и морски дарове.

Няма нищо лошо в това и да пропускате някои от храненията си след закуска, ако съзнанието ви е ангажирано с нещо друго, съветва още медикът, доживял до впечатляващите 105 години.

Вижте кои са другите съвети за продължителен и здрав живот на японския лекар в галерията ни.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати