Десет начина моментално да подобрите живота си

Десет начина моментално да подобрите живота си

Много от проблемите, които ни тормозят, са породени от собствения ни ум. Те не са резултат от някакви събития, неуспехи или действия на други хора. Те възникват заради нашите лоши навици.

Освободете се от следните десет форми на поведение и ще се отървете от проблемите, които възникват поради всяко едно от тях:

На първо място, никога не правете прибързани изводи. Този навик усложнява живота. Ние решаваме, че знаем какво ще се случи и изключваме вниманието си, като действаме въз основа на предположението.

В повечето случаи предположенията ни не се оправдават. Освен това си въобразяваме, че можем да разберем защо даден човек прави определено нещо. Това често разрушава отношенията.

Не драматизирайте. Много хора правят от мухата слон и това поражда тревога. В повечето случаи те го правят, за да се чувстват по-значими, но това е глупаво.

Не измисляйте правила. Всички тези „трябва” и „длъжен съм” са абсолютно безполезни. Единственото, което ви дават, е изнервеност и чувство за вина.

Така си задръствате мозъка с ненужни препятствия, а когато се опитате да втълпите правилата си на други, ви мислят за досаден фанатик.

Десет начина моментално да подобрите живота си

Избягвайте стереотипи и етикети. Езикът на негатива и критиката поражда съответното мислене. Като се опитвате да вкарате всяко нещо и всеки човек в определена категория, ограничавате мисленето си до степен на безполезност.

Не бъдете перфекционисти, животът не е само черно и бяло. Ако търсите идеална работа, няма да я откриете. Същото важи и за любовните отношения, и за приятелството.

Не обобщавайте. Един-два неуспеха не са признак на провал.

Както и случайният триумф не ви превръща в гений. Обикновено нещата са такива, каквито са, а не част от някакво обобщение.

На седмо място, не приемайте всичко твърде присърце. Повечето ви колеги и приятели не говорят и не мислят за вас в 99 процента от времето си.

Затова тяхното отношение към вас не трябва да влияе върху настроението ви. Не вярвайте на емоциите. Това, което чувствате, не винаги е правилен показател за това, което става всъщност.

Понякога източникът на емоции са глад, умора, изнервеност.

Не се поддавайте на апатията. Тренирайте да бъдете оптимисти. Ако чакате само лошо, то ще ви настигне.

А ако търсите и очаквате положителното, то ще ви се случи. На последно място, не живейте с миналото. Това е най-важният съвет.

Забравете за всичко и просто живейте. Най-много злоба, разочарование, нещастие и отчаяние извират от хора, които са се вкопчили в стари обиди и проблеми.

Колкото повече мислите за тях, толкова по-големи ще ви се струват. Не се борете с тях. Просто ги забравете.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 5
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати