Малахитът ще ти помогне да сбъднеш желанията си да получиш прозрение! Виж как

Малахит
Снимка: Symbolism Wiki - Fandom

Още в древни времена се вярвали, че всичко, изработено от малахит, притежава магическа сила. В древноегипетската Книга на мъртвите се казва, че украшенията с камък от малахит имат вълшебни свойства.

В една от най-популярните славянски легенди се разказва са Медната гора и малахитовото ковчеже, което изпълнявало желания. Приказката е много популярна в Русия, където залежите на уралски малахит превърнали страната в сензация през 18-и век.

Но още през 4000 г. пр. Хр. древните египтяни са добивали малахит от Синайския полуостров, за да създават амулети и религиозни фигури от зеления минерал.

Според легендите на древните египтяни малахитът е пуснат на земята от богинята на небето. Вярвали, че малахитът се е появил под формата на зелени звезди.

Голяма част от бижутата на фараоните били с малахит, за да бъдат защитени от злите сили.

Малахит
Снимка: FossilEra.com

Вечерта, за да получат прозрение и да вземат важни решения на сутринта, слагали зеления камък близо до главата си, преди да заспят.

Най-добре изработените украшения от малахит са на близо 9000 години и са открити на територията на днешен Ирак и Израел. Тези бижута се радвали на голяма почит още в Индия и Китай.

Малахитената зала, Ермитаж
Снимка: SlideShare

За истински шедьовър обаче се смята Малахитовата зала в музея Ермитаж. Тя е определена като най-богато украсената дворцова зала в света.

Колоните на храма Света София в Истанбул също са облицовани в малахит, за да се сбъдват молитвите на вярващите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати