Меркурий е ретрограден в Стрелец! Виж как да се подготвиш за изпитанията

Ретрограден Меркурий

Между 17 и 7 декември Меркурий ще се движи на обратен ход в Стрелец и тъй като планетата управлява информацията и общуването, може да създаде препятствия в тази област.

В астрологията Меркурий отговаря за интелекта, обмяната на информация, кратките пътувания, търговията и всички форми на комуникация като писането и говоренето.

Понеже се движи в Стрелец, е възможно да се лъжем във философските си вярвания и твърде позитивните си нагласи. В този период не е време да стартираме нещо ново, базирано на прясна информация.

Дори в ежедневните разговори словото ще ни създава проблеми и е възможно с думите да заблуждаваме хората около себе си или да оставаме заблудени от информацията, която ни споделят и която търсим.

В следващите три седмици трябва да се подготвим за забавяния на предварителните ни планове, отлагане на срещи и губене на документи. Не се препоръчва подписването на нови договори.

Ретроградният Меркурий връща минали събития и хора отново в живота ни. Възможно е отново да срещнете стара любов, стари приятели или отново да се появят стари проблеми, които досега не сте решили.

Стрелец

До 23 декември успешни ще са дейности, свързани с психология и творчество. През следващите дни може да се запишете на нов курс, да започнете терапия при психолог или да се отдадете на креативна работа.

Ретроградността на Меркурий е време за равносметка, в която трябва да преценим от какво да се откажем и какво да приемем, за да бъдем по-добри. Фазата на ретроградност ще ни даде възможност да поправим свои стари грешки и да изясним ситуации от близкото минало.

За да разберете в коя житейска сфера ще усещате влиянието на ретрограден Меркурий, вижте кой дом в наталната ви карта се управлява от Стрелец.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати