Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на Природата»Природата има решение за всичко! Убеди се сам

Природата има решение за всичко! Убеди се сам

4 от 4 Снимки

4. Искате първокачествен алкохол? Купете си златна рибка


Желанието да се напият съществува сред хората от хилядолетия. Наскоро учени откриха изненадващ нов източник на алкохол - златни рибки. Прочетохте това правилно - Златната рибка. Те са развили способността да произвеждат алкохол, за да оцелеят при ледени условия. Когато езерото замръзва, то прекъсва доставката на кислород за всички организми във водата.

Страничен ефект от недостига на достатъчно кислород е бавното натрупване на млечна киселина в мускулите, която в крайна сметка става токсична. Рибките са решили този проблем, като са развили способността да превръщат киселината в алкохол. Учени от Ливърпулския университет са открили, че е необходимо да поставите рибка в ледена вода за 200 дни, за да получите малко количество качествен алкохол. За да си набавите необходимото количество алкохол за качествено напиване, са ви нужни 300 рибки, които да стоят в малко буренце с ледена вода 150 дни.

Съвременната технология превърна ежедневното ни оцеляване от очевидно предизвикателство в детска игра. Например приложението за времето може да ви каже местната температура за секунди. Да виждате на тъмно е толкова лесно, колкото да включите фенерчето на телефона си.

Как бихме могли обаче да направим тези неща правилно и лесно без електроника и машини? Е, Майката Природа може да предложи още много от себе си, стига да знаем как да се възползваме. Не говорим за вдъхновение от природата или генетично модифициране на животни, за да направи нещо различно.

В никакъв случай, просто има някои хитрини, които сме забравили, но нашите баби и дядовци са се възползвали от тях, за да решат ежедневните си проблеми. Вижте в следващата галерия някои проблеми, за които природата дава неочаквани решения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати