Природата има решение за всичко! Убеди се сам

1 от 4 Снимки

1. Искате да измерите температурата – вземете си щурец


Днес лесно можем да разберем каква е температурата. Можем просто да погледнем термометъра на бюрото или да проследим прогнозата по телевизията. Неочаквано добра прогноза могат да ни дадат и щурците с техните песни, като пресметнете колко пъти насекомите цвърчат. Изследване от 19 век е доказало, че скоростта на издаването на звуци от щурците съответства на температурата на околната среда.
Пребройте звуците, издавани от тях за 15 секунди, за да видите каква е темепературата навън.

Съвременната технология превърна ежедневното ни оцеляване от очевидно предизвикателство в детска игра. Например приложението за времето може да ви каже местната температура за секунди. Да виждате на тъмно е толкова лесно, колкото да включите фенерчето на телефона си.

Как бихме могли обаче да направим тези неща правилно и лесно без електроника и машини? Е, Майката Природа може да предложи още много от себе си, стига да знаем как да се възползваме. Не говорим за вдъхновение от природата или генетично модифициране на животни, за да направи нещо различно.

В никакъв случай, просто има някои хитрини, които сме забравили, но нашите баби и дядовци са се възползвали от тях, за да решат ежедневните си проблеми. Вижте в следващата галерия някои проблеми, за които природата дава неочаквани решения.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати