sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Конспиративни Теории»Девет души диктуват съдбата на света

Девет души диктуват съдбата на света

Световни лидери
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Светът се управлява от девет души и това не е тайна за никого. Новината бе потвърдена от Джулието Киеза - бивш депутат в Европейския парламент и известен антиглобалист.

Киеза не е първият, който прави подобни твърдения. Миналата година на първата страница на Ню Йорк Таймс се появи интересна статия. В нея бе признато, че всеки месец

в един ресторант на Уолстрийт се събират ръководителите на девет водещи банки

Д. Киеза

- Голдман Сакс, UBS, Банка на Америка, Deutsche Bank и други подобни. Те са общо девет души и всеки месец решават какво ще е бъдещето на шестте милиарда хора по Земята – какво ще е нивото на безработица, колко хора ще гласуват, кой ще бъде подкупен и т.н. Тези хора са най-мощните уважавани престъпници на планетата. Те разполагат с властта на парите и никой световен лидер не може да им се опре.

Властта на парите обаче е разклатена. Само след няколко години ще започне война за ресурси. За да се спасим като граждани, ние се нуждаем от смяна на потребителската етика. Направим ли го обаче, рискуваме именно този финансов елит да ни смаже, като повтори без скрупули сценария от 11 септември 2001 г.

Събитията в САЩ през 2001-та година отложиха кризата, но не я отмениха. Така през 2008-ма година тя се завърна с пълна сила. Днес светът вече е на прага на своето развитие и ресурсите си.

Свят

Всички ресурси на планетата – нефт, въглища, са почти изчерпани.

Човечеството обаче не знае това. По 24 часа на ден телевизиите, които се превърнаха в основни възпитатели на хората, ни вменяват, че скалата за ценности е покупателната ни способност.

Днес истинската информация е по-малко от 8%

Всичко останало са реклами и забавление. Това превръща съвременни човек в лесно манипулируема пионка и е обяснимо защо девет души са способни да управляват цяла една планета.

Само допреди 50 години човешката личност се формираше в семейството, училището, а понякога и църквата. Днес всичко и всички учат от телевизията. Ето защо първата стъпка към спасение на човечеството е национализирането на медиите.

Уолстрийт

Телевизията се е превърнала в на-важната културна структура в света, а медийната система винаги е била фундаментално право на хората. Ако те бъдат върнати на държавата и нацията, ще може да се обясни на хората състоянието на планетата. Ако оставим това ни право да бъде приватизирано, от телевизията ще продължи да ни убеждава да си купим нова кола.

Старата демокрация е на път да умре и това не е тайна за никого. В Европа половината от населението дори не отива до урните просто защото огромен брой от хората не припознава своите представители във властта.

Време е да спрем да позволяваме да ни контролират и да живеем за пазара и материалното. Свободата ни е отнета, но можем да се борим за нея. Време е да застанем очи в очи с онези девет, които определят съдбата ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати