Няколко места по света, по-мистериозни и от Бермудския триъгълник

1 от 3 Снимки
Няколко места по света, по-мистериозни и от Бермудския триъгълник
Снимка: arizonafoothillsmagazine.com

1. Планината на суеверията


Планината на суеверията е разположена на изток от град Феникс, в американския щат Аризона. Според легендата някога през 1800 г. човек на име Яков Валц открива огромно златно находище, което оттогава е наречено Златната мина на Изгубения холандец (по народността на Валц). До смъртта си той пази местонахождението в тайна и го споделя само с един човек. Въпреки това слухът за наличието на злато се разнася и стотици тръгват да търсят находището.

Много от тях обаче никога не се завръщат, загубени в стотиците тунели и пещери под планината. По официални данни от 1850 година насам повече от 190 души се водят безследно изчезнали в района. Допълнително тайнство към историята внасят легендите на апачите, живели в района. Там се споменава, че в планините живеят мистериозни същества, наречени Туари, които пазят входа на Ада, който се намира именно в планините.

Всеки е чувал за Бермудския триъгълник и мистериите, които го заобикалят. Теориите за това място в Атлантическия океан варират от разумни до направо абсурдни, но независимо дали вярвате, че там времето тече различно, има база на извънземни, портал между измеренията или просто теориите за него са тръгнали от приказките на пияни моряци в миналото, със сигурност има редица необичайни и странни неща.

Бермудският триълник обаче не е единственото място, около което витаят страховити и мистериозни слухове. Такива области се намират на всеки континент и в множество държави. Някои от тях са известни, други са познати единствено на местното население.

Репутацията на някои от тези места се е зародила въз основа на древни митове и легенди, на други обаче е напълно доказана и уплахата и ужасът от тях са съвсем заслужени. Без повече приказки, вижте в следващата галерия няколко места, по-мистериозни и от Бермудския триъгълник.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати