Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Конспиративни Теории»Истина е! САЩ готви войници срещу зомби атака

Истина е! САЩ готви войници срещу зомби атака

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
Зомби

Правителството на САЩ се готви за зомби апокалипсис. Американските военни поемат съвсем сериозни този тип враг.

Зомбитата може и да са плод на нечие развинтено въображение, но в САЩ явно мислят съвсем сериозно за тази заплаха. Страната без съмнение разполага с една от най-големите армии в света, но от Пентагона никога не са оставяли нищо на случайността. Американците са подготвени за всичко – включително и зомби атака.

Проектът и стратегията за предотвратяване на зомби апокалипсиса бе оповестен още през 2011 г. Тогава министерството на отбраната на САЩ публикува плана за борба с доминация на зомбитата или CONPLAN 8888-11. В него се казва: Този план не е проектиран на шега.

Началото на плана води началото си още от 2009-та година. Тогава млади офицери, участващи в Система за съвместно оперативно планиране и изпълнение, реализираха потенциалните възможности в случай на хипотетична атака от зомбита. Фантастичната идея помага на офицерите да мислят извън установените рамки и да мислят по-творчески в стратегиите и тактиките си.

Поп културата е очарована от идеята за зомбита. Първите истории за тях се появяват още през XVII в. в Хаити. Там битува мнението, че зомбитата са африкански роби, които се самоубили и не им е било разрешено да преминат в отвъдното. Ето защо те са обречени да работят в плантацията за вечни времена.

Стратегията CONPLAN 8888-11 е 31 страници, разделена на три части. Първата е създаване и поддържане на отбранителен план за защита на човечеството от хищници с помрачено съзнание. Във втората са установени процедурите за ликвидиране на всяка заплаха от зомбитата. В третата е описано как ще се възстанови редът и законността.

Пентагонът дели зомбитата в осем категории. Те варират от обикновени немъртви, през създадени от бактерии и патогени във въздуха и зомбита, дело на зли магии, създадени от мистериозен източник, като се стига до зомбита-вегетарианци. Последните опустошават тревистите площи, за да оцеляват.

Само една от категориите е базирана на действителността. Това е потенциалната заплаха от пилета-зомбита, която възниква след инцидент от 2006 г. в Петалума, Калифорния. Тогава, в резултат на неуспешна евтаназия с въглероден оксид на домашни птици, хиляди кокошки пълзяха върху труповете на убитите си посестрими и се движеха, докато телата им не загинаха от органна недостатъчност.

Планът на САЩ наистина не оставя нищо на случайността. Законите в световен мащаб забраняват насилието срещу хора и животни. Няма обаче законови пречки да използваме всичко налично в борбата срещу нахлуването на орди от неизвестни патогенни същества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати