Мъж от Чили е най-старият човек в света! Възрастта му ще ви смае

Мъж от Чили е най-старият човек в света! Възрастта му ще ви смае

Мъж от Чили е най-старият човек в света! Възрастта му ще ви смае
Снимка: Canal 13

Старец от Чили е най-възрастният човек в света. Или поне така сочат личните документи на Селино Вилянуева, според които мъжът е роден през далечната 1896 година.

Животът на 121-годишния Селино е изпълнен с премеждия. Цял живот селскостопанският работник се бори с бедността и така и не успява да създаде семейство. Затова, когато един ден домът му е изпепелен от пожар, остава на улицата и дори без лични документи.

За щастие жена на име Марта се смилява над него и го прибира в къщата си. По това време мъжът е на 99 години и има множество здравословни проблеми.

Той почти не вижда, не чува добре и трудно се придвижва. Въпреки това е много усмихнат и отзивчив и компанията му допада на Марта. Жената започва да се грижи за него, но и в най-смелите си мечти не си е представя, че той ще доживее до такава дълбока старост.

След като става ясно, че оригиналните документи на Селино са изгорели в пожара, новата му приятелка се обръща към властите, за да му бъдат издадени нови. Така след проверка на статистическа служба се установява, че старецът е роден на 25 юли 1896 година.

Това го прави с четири години по-възрастен от рекордьорката по дълголетие от Книгата на Гинес /Наби Таджима на 117 години/ и го превръща в най-възрастния човек в света.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати