Удивителният разказ на мъж, видял НЛО във Франция

Удивителният разказ на мъж, видял НЛО във Франция

НЛО

Загадъчен случай с неидентифициран летящ обект във Франция вълнува уфолозите вече десетилетия наред. През 1981 година жител на френско селище вижда пред себе си странна движеща се във въздуха машина, чийто произход и до днес остава загадка. Това събитие се явява и едно от най-известните явления на НЛО във Франция.

Необикновената случка се разиграва в началото на януари край Транс-ан-Прованс в имота на Ренато Николай, който по това време е на 55 години. Той е и единственият човек, който разказва от първо лице за нея и макар тя звучи почти фантастично, властите гарантират, че мъжът е с разума си и историята не е плод на фантазията му.

В деня, който Ренато ще помни до края на живота си, той вършел нещо в двора на жилището си, когато се стреснал от странен шум, идващ от небето. Когато мъжът се обърнал по посока на звука, забелязал странна летяща машина с форма на диск, която каца на полето за кратко и отново се скрила в небето. Подобен летателен апарат Ренато не бил виждал никога през живота си. Той го описва като две слепени чинии, оцветени в сив цвят. А височината му била към 1.5 м.

При вида на странния апарат французинът се развълнувал и се втурнал към мястото, където той докоснал земята. Там намерил явни следи от присъствието на кораба и побързал да съобщи на полицията за случката.

Историята на Ренато първоначално звучи налудничаво на властите, но след като проучват добре мъжа и анализират посочените от него следи, стигат до извода, че случаят е действителен. И до днес обаче остава загадка, какво точно е видял човекът.

Летяща чиния

В зоната, където апаратът е кацнал, в почвата се откриват процеси, напомнящи на радиационно облъчване. Освен това част от пръстта е изглеждала като нагрята с температура над 500 градуса. Според учените всички тези явления няма как да са се случили по естествен път в природата и не може да е чиста случайност това, че те се наблюдават единствено в зоната, където апаратът се е приземил.

Тя са убедени, че Ренато е видял наистина някаква необикновена машина, но не могат да кажат със сигурност дали това е кораб на извънземна раса или техника на тайните служби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати