Този мъж уби 18-месечното си бебе 2 седмици, след като го осинови

Убито бебе
Снимка: The Guardian/ PA

След процес, продължил повече от година, 31-годишният Мат Скъл-Хикс бе признат за убиеца на 18-месечно бебе, което е осиновил. Когато чу присъдата, той избухна в сълзи, защото отрича да е наранявал малкото си момиченце.

Случаят потресе жителите на графство Корнуол, Великобритания и заради жестокостта на убийството, и заради факта, че той е осиновил бебето, понеже мечтаел да стане баща.

Въпреки че той отрича да е нанесъл смъртоносните удари, 12 медицински специалисти и шестима лекари твърдят друго. В съда бяха представени убедителни доказателства, че именно Мат е държал оръжието на убийството.

Трагедията се разиграва на 25 май 2016 година. Мат Скълс звъни на Бърза помощ, а пред пристигналия на място екип твърди, че е открил малката си дъщеричка Елзи да лежи на пода в безпомощно състояние.

Въпреки опитите си лекарите не успяват да я спасят и тя издъхва само няколко часа, след като е постъпила в болница.

Но това, което провокира съмненията им, са раните, с които малката е приета. Бащата казал, че най-вероятно е паднала от легълцето си, но травмите били твърде сериозни за обикновено падане.

Мат Скълс
Снимка: The Guardian

Малката Елзи имала мозъчен кръвоизлив, а аутопсията ѝ разкрива още счупени ребра, счупена лява бедрена кост, кръвоизлив на двете ретини и фрактура на черепа. Станало ясно, че бебето е убито по възможно най-жестокия начин.

Освен медицинското становище срещу таткото се събират и доказателства, дадени от негови съседи и познати.

Извадени са съобщения, в които той описва осиновената си дъщеря като психо и Сатана в ританки и твърди, че бебето го тормози. Съседите му пък свидетелстват, че са го чували как крещи и проклина детето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати