Древни портали в пустинята водят към непознати светове

Древни портали в пустинята водят към непознати светове
Снимка: nasa

Древни портали в пустинята изумиха света. Мистериозните каменни портали бяха локализирани от учени-специалисти в Саудитска Арабия и по-точно в пустинните полета в Харат-Хайбар.

Откритите портали са повече от 400. Някои от тях са с диаметър 518 метра, а други – едва 13. Находката е интересна както за археолози, така и за уфолози. Според почитателите на конспиративните теории, това са портали на хиляди години, служили на извънземните да идват на Земята.

Древните ни предци се оказват много по-мъдри и могъщи не само от самите нас, но и от колкото изобщо можем да си представи. За съвременниците ни не е ясно каква роля са играли каменните портали.

Те обаче могат да се окажат ключ към разгадаване на древните им практики. Това може да отнеме много време. До този момент никой не може да обясни напълно феномени като Стоунхендж и пирамидите в Гиза, които също се свързват с набези на извънземни на планетата ни.

До този момент разкритите каменни портали са почти 400. В района обаче има много повече. Те са прецизно проектирани и си личи колко важни са били за тези, които са ги издигнали.

Древни портали в пустинята водят към непознати светове
Снимка: nasa

Изследователите отбелязват, че подобни портали са срещани и по-рано в други стани от Близкия изток. Според досегашните анализи конструкциите, открити в Харат-Хайбар обаче, са значително по-древни от предишните находки.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати