Дървото на желанията Калпатару изпълнява желания! Вижте как

Дърво на желанията

Дървото на желанията, или просто дървото Калпатару, е магическо. Методът стана известен от книгата на Енодиа Джудит Чакрите - Колелата на живота, и гарантира, че всяко искрено желание може да стане реалност.

Техниката е проста. Според авторката на книгата обаче е добре да сме напълно убедени в желанието ни, защото то наистина ще се сбъдне и след това сами ще трябва да се справяме с последиците.

Тайната в ритуала, е че трябва да се откажем от желанието си. Дървото възнаграждава само тези, които успешно превъзмогват себе си. Справим ли се успешно с Аз-а, то ще ни отведе към истински желаното и мечтаното, където ограниченията на съзнанието нямат място.

Ритуалът се извършва в спокойна обстановка, където може да релаксирате. Легнете спокойно и изхвърлете от главата си всички ненужни мисли. Дишайте дълбоко. Усетете биенето на сърцето. Вслушайте се в ритъма му.

Медитация

Постепенно започнете да си представяте как всяка пулсация на сърцето изтласква кръв в цялото тяло, в артериите и вените. Представете си всеки от тези пътища над сърцето като клони на някое дърво. Тези под него пък визуализирайте като корените на дървото. Следвайте пътя на кислорода до главата, дланите и пръстите на краката и обратно. Всяка капка кръв, която преминава през сърцето, се връща, за да бъде освежена отново от въздуха, дъха и живота.

Вашето сърце е вашето свещено дърво. Клоните му са нишките, които се простират из цялото тяло, а след това и навън в света. Както кръвта – всичко се изхвърля навън само за да се върне след това отново в сърцевината. Стволът на вашето дърво е вашето същество или централният Аз. От тази сърцевина тръгват корените - основата на дървото. Те съществуват благодарение на храната и водата, които ви поддържат живи. Благодарение на това от сърцевина никнат клоните, а техните листа са желанията на сърцето. Благодарение на слънцето и вятъра те растат, дават плод и падат на земята само за да се върнат отново при корените.

След като усетите всичко това, вдишвайте със сърцето си и усетете неговите болки и радости. Усетете неговия копнеж – нека той ви води. Не му налагайте своите желания. С всяко следващо вдишване чувствата нарастват. Усетете ги с цялото си тяло. Нека те пулсират навън, а след това се връщат обратно. Повторете – навън-навътре.

Калпатару

Представете си, че на дървото ви има ято гълъби. Всяка една от птиците носи едно от желанията, което е скрито в сърцето ви. Протегнете ръка. Когато на нея кацне гълъб, сърцето ви ще ви прошепне какво е желанието на птицата. Общувайте с нея само със сърцето, не с ума си. Когато осъзнаете копнежа ѝ – пуснете я да отлети. Тя ще си свърши работата, а вие трябва да забравите за нея. Желанието ви ще се сбъдне в най-точния момент.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати