Зловещо! Прокълнати предмети, причиняващи злини
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магии, Вещици и Проклятия»Зловещо! Прокълнати предмети, причиняващи злини

Зловещо! Прокълнати предмети, причиняващи злини

1 от 6 Снимки

1. Колата Little Bastard


От много години се смята, че върху този автомобил тегне зловещо проклятие, причинило катастрофата на звездата Джеймс Дийн. След него пътни произшествия с колата са имали и много други хора.

Ако се замислим, ще си дадем сметка, че абсолютно всеки един предмет около нас или обект си има своята история. Някои от тях не са чак толкова вълнуващи, но други са толкова интересни, че превръщат дадената вещ с истинска скъпоценност.

Част от тези скъпоструващи бижута, картини, дрехи, аксесоари, сувенири имат славата на вещи, привличащи късмет и успех. При други обаче положението е точно обратното – от векове те са известни като прокълнати реликви, които донасят нещастие, болести, скръб, разруха и дори смърт на своите притежатели.

Една от обвитите в мистерии скъпоценности е диамантът Кохинор. Според стари легенди той притежава ореол на смъртта, който причинява злини на всички мъже, които се сдобият с него. Теорията се потвърждава и от съдбите на персийски и индийски благородници, които са го имали. Днес впечатляващият диамант блести от короната на британската кралица Елизабет Втора.

А кои са другите предмети, известни със злокобното си въздействие, можете да видите в галерията ни по-горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати