Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Крими»След 27 години разкриха кой е бил мистериозният клоун убиец от САЩ

След 27 години разкриха кой е бил мистериозният клоун убиец от САЩ

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731

След 27-годишно разследване полицията в САЩ успя да разбере кой е бил клоунът убиец, който на 26 май 1990 година стреля по Марлийн Уорън пред дома ѝ в Уест палм бийч, Флорида.

Жената точно е излизала от дома си, за да купи цветя и балони, когато непознат, облечен в клоунски костюм я убива пред очите на сина ѝ и неговите приятели.

Свидетели казват, че клоунът не е обелил и дума на своята жертва, а главният следовател по случая споделя пред пресата, че в 19-годишната си кариера не е виждал подобно безскрупулно убийство.

Първият заподозрян е съпругът на Марлийн – Майкъл Уорън. От няколко месеца двамата имали сериозни семейни проблеми, а някои дори казват, че са били пред развод.

Полицията обаче така и не открива солидни доказателства срещу Майкъл и обвинение не е повдигнато.

В хода на разследването детективите разбират, че Майкъл е имал извънбрачна афера. Още тогава се появяват съмнения, че любовницата му Шийла Кийн може да е замесена в убийството, но и срещу нея не са отрити доказателства.

Така полицията стига до задънена улица и се отказва от търсенето на убиеца. Разследването е подновено отново през 2014 година, когато ДНК тестовете са на много по-развито ниво.

На събраните улики се прави нова ДНК експертиза. По това време Шийла и Майкъл, който вече били семейство, се занимавали с ресторантьорски бизнес в Тенеси.

Двамата отново са главните заподозрени, а накрая полицаите успяват да докажат, че Шийла е била клоунът убиец. За момента повече детайли от разследването не се споделят, но убийцата е арестувана, като все още се разглежда и участието на Майкъл Уорън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати