Тази индийка не се е хранила от 60 години и е здрава като бик

1 от 4 Снимки

От 60 години индийката Сарасвати Бай е само на вода и чай. Отказала се е храната, след като се разболяла от коремен тиф, който я поваля на легло и заради който апетитът ѝ изчезва.

Индийката е била само на 15 години, когато ражда първото си дете, а след раждането се възстановява трудно. Разболява се от коремен тиф, заради който съвсем загубва апетита си.

Можела е да пие само вода, а лечението ѝ било в ръцете на местни баби. Намали никакъв достъп до медикаменти и лекували младата родилка само с билки.

Въпреки това тя успява да се спаси от болестта, но апетитът ѝ така и не се възстановил. От 15 годишна възраст Сарасвати пие само вода и чай, а днес е на 75 години, но не чувства тежестта на възрастта си.

Родила е 5 деца, докато е била на тази диета, а нейни близки потвърждават, че тя не слага и залък в устата си освен на празниците на богинята Сарасвати, когато си хапва по един банан.

Възрастната индийка с лекота се справя с обичайната домакинска работа и дори тежкият труд на семейните ниви не се е отразил на здравето ѝ, което е необичайно, като се има предвид, че за разлика от повечето хора тя работи на празен стомах.

Съпругът ѝ твърди, че се притеснявал за живота и здравето ѝ, когато отказала да се храни. Правил е многобройни опити да я върне на масата, но тя упорито отказвала.

Тревогите му обаче не се сбъднали, а Сарасвати изненадала всичките си познати с възрастта, до която достигнала.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати