Sanovnik.bg»Статии»Астрология»Ретроградност на планетите»Какво разкрива за вас положението на Луна в Козирог

Какво разкрива за вас положението на Луна в Козирог

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731

Освен слънчев знак, известен като зодия, всеки човек има и лунен знак, който показва къде се е намирала Луната в часа на вашето раждане. Ако знаете кой е лунният ви знак, ще знаете повече за характера си.

Според астрологията зодията определя мисията ни в живота и качествата, които се приписват на зодиакалния знак, се развиват през целия ни живот. Но лунният ни знак показва характеристики, с които сме родени.

Положението на Луната в хороскопа разкрива емоционалния ни свят, инстинктивната ни реакция, семейната среда, в която сме израснали, фигурата на майката и нуждите ни.

Когато Луната е попаднала в Козирог в часа на вашето раждане, инстинктивната ви реакция ще е трезво премисляне на събитията. Ситуацията ще се прехвърля бързо наум, за да се вземе най-адекватното възможно решение.

Независимо какво се е случило, човек с Луна в Козирог или Луна в X дом може перфектно да владее емоциите си. При тях няма и намек за драматизъм, а пресилените реакции и изява на емоциите са изключени, защото не ги смятат за рационални.

Чувствата се държат под контрол, но това не означава, че човек с Луна в Козирог няма емоции, а просто не си позволява да ги изявява в силната степен, която ги изпитва.

Когато някой ги настъпи по слабото място, те стават студени и ще поставят дебела стена между себе си и вас. Не обичат да си играете с достойнството им, да се държите несправедливо или да пристъпвате думата си.

Човек с Луна в Козирог или Луна в X дом има силен страх от провал. Непрекъснато се притеснява, че ще разочарова близките си хора и затова непрекъснато си поставя нови и нови върхове, които да покори, като чрез тези постижение си заслужи комплиментите и обичта на околните.

Родените с Луна в Козирог или Луна в X дом са имали майка, която ги е поставяла на второ място. Детето е израснало с чувството, че непрекъснато трябва да се бори за вниманието на родителя, трябва да се старае и да постигне нещо значимо у дома или в училище, за да заслужи една добра дума.

Майката е имала здрави принципи и ценностна система и е държала децата ѝ да ги попият едно към едно. Имала е кариера, с която се гордее и която ѝ дава власт и добра позиция в обществото, заради които детето ѝ се е възхищавало.

Фигурата на майката е поставяла работата си в приоритет и затова се отнасяла към детето си като към възрастен. Никога не му е говорила като на бебе, а го е третирала като голям човек, който може да взима самостоятелни решения и е изградила по-скоро служебна връзка с него – детето се е научило да я търси само ако има някаква конкретна работа за вършене.

В такава среда детето се научава, че и критиката е проява на любов и не реагира като попарено, когато му кажете една-две остри забележки, защото майка им се е грижила и ги е обичала по този начин.

Затова, когато човек с Луна в Козирог или Луна в X дом обича или е загрижен за някого, започва да го критикува. С тези сурови наставления те искат да ви покажат как да успеете в живота и да изчистите проблемите си.

Първото нещо, от което се нуждае човек с тази позиция на Луната, е тишина и самота. Те трябва да остават насаме с мислите си, за да анализират всичко случило се, а най-добре се чувстват, когато са сред природата и никой не пречи на разсъжденията им с празните си приказки.

Втората нужда на Луна в Козирог или Луна в X дом е от подкрепа. Те са хора, които лесно губят вяра в себе си или пък им се струва, че не се справят достатъчно бързо с целите, които са си поставили. Могат да се тормозят сами с високите си очаквания и по тази причина имат нужда от човек, който да им покаже, че ще бъде до тях независимо от това дали ще успеят или не.

Третото нещо, от което се нуждаят хората с тази позиция на Луната, е предвидимост и стабилност. Човек с Луна в Козирог се стреми да се заобиколи само с надеждни хора, на които може да разчита. Ако днес говорите едно, утре – друго, а след това правите трето напълно различно нещо, нямате място в живота на човек с Луна в Козирог.

Те градят планове за бъдещето и ако вие сте включени в тях, трябва да знаят, че могат напълно да ви се доверят, че няма да престъпите думата си и няма да проявите слабост в по-тежките моменти.

Последната нужда на Луна в Козирог или Луна в X дом е от развитие. Те не понасят мързеливи хора, които нямат никакви цели, а ежедневието им преминава в лежане на дивана. Хората с тази позиция на Луната са много амбициозни, целят се високо и очакват същото от вас. Те няма да са около човек, на когото не се възхищават и който не се стреми към големи успехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати