След ДНК теста! Дали гадателката Мария е дъщеря на Салвадор Дали

Салвадор Дали

Гадателката Мария Пилар Абел твърдеше, че е незаконна дъщеря на великия художник Салвадор Дали, заради което ексхумираха тялото му и направиха ДНК тест, чийто резултати вече са ясни.

Испанката подаде искане към властите в Мадрид през юни тази година. Тя е родена през 1959 година и твърдеше, че творецът, който почина преди 28 години, е имал кратка връзка с нейната майка.

Властите одобриха искането ѝ предвид достоверната история, която им представи, и ексхумацията бе извършена през юли.

Първо бе преместена масивна плоча с тегло около един тон, а след това бе повдигнат и подът, под който лежат тленните останки на Салвадор Дали.

На процедурата присъстваха няколко съдебни медици, директорът на музея Салвадор Дали, кметът на Фигерс, представители на културния отдел и служители на реда.

Салвадор Дали

Бяха взети две проби от двете по-големи кости на художника, от косата и от ноктите му. След анализа те ще бъдат върнати отново в ковчега.

Резултатите показаха, че Мария Пилар няма никаква кръвна връзка с твореца, а твърденията ѝ са били чиста измислица.

Ексхумацията обаче позволи да се провери тялото на Дали, което е било балсамирано след смъртта му. Съдебните медици твърдят, че емблематичните за него ексцентрични мустаци са запазили формата си в позиция 10 часа и 10 минути.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати