Доброволци са на път да разплетат една от най-големите самолетни мистерии

Доброволци са на път да разплетат една от най-големите самолетни мистерии
Снимка: twitter

Екип от доброволци в САЩ смятат, че са открили лента от парашута, с който мистериозния Д.Б. Купър е кацнал на земната повърхност при едно от най-известните отвличания на самолет.

Ако доказателството им бъде потвърдено, ще бъде направена първата стъпка по разплитането на самоличността на мистериозния мъж, който успява да се изплъзне от ФБР с 200 000 откуп.

Според най-известната теория легендарният похитител всъщност е Робърт Ракстроу, ветеран от Виетнамската война, срещу когото са повдигани обвинения за отвличане.

Лентата вече е предадена на ФБР, които едва миналата година приключиха разследването за отвлечения Боинг 727 на Northwest Orient Airlines през 1971 година

Случаят е неразкрит вече 40 години, а за случилото се на 24 ноември 1971 година се носят какви ли не легенди. Пасажерите и екипажът обаче се обединяват около една основна версия.

Загадъчният господин Д.Б. Купър си купил билет от международното летище в Портланд на авиолиниите Northwest Orient Airlines за Сиатъл, щата Вашингтон.

В самолета той си поръчва голям бърбън и пали една цигара. След известно време извикал стюардеса на име Флорънс Шафнър, като ѝ дава бележка, на която пишело: Имам бомба в куфарчето си. Ще я използвам, ако е необходимо. Седнете до мен. Това е отвличане.

За да не взриви самолета с 36-те пътници на него, Купър поискал откуп от 200 000 долара и парашут. Във въздушното пространство между Сиатъл и Рино мъжът завързва чантата с дадения му откуп и скача от самолета.

С помощта на екипаж и свидетелите агентите на ФБР правят скица на мистериозния похитител, но така и не успяват да разберат със сигурност кой е той.

Малко след този случай брегова охрана в щата Вашингтон намира край река Колумбия няколко банкноти от по 20 долара, за които се смята, че са част от откупа на Купър, но оттук следите му се губят.

Смята се, че това е мястото, на което е кацнал, но не е известно какво се случва с него след това.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати