Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Факти за сънищата»Ето го обяснението на странните неща, които правим насън

Ето го обяснението на странните неща, които правим насън

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k253
5 от 5 Снимки

5. Шофиране


Може би ви звучи нереалистично, но според учените се е случвало, при това не на един-двама от нас. То се среща при хората, които страдат от по-сериозна форма на сомнамбулизъм. При тях състоянието е толкова силно застъпено, че след като станат, те не просто се разхождат в дома си, но дори се качват в автомобила си и го подкарват.

Разбира се, при това положение е много вероятно да се стигне и до катастрофа. Какви са причините за шофирането по време на сън? Специалистите продължават да изследват явлението и не могат да назоват точната причина, но според тях има силна връзка със стреса, приема на лекарства, наркотици, алкохол.

Мислим си, че по време на сън тялото ни е в пълен покой, но истината не е точно такава. Дори и тогава някои от нас извършват определени странни активности, за които не предполагат ни най-малко или разбират чак на сутринта.

Едно от най-известните действия е ходенето насън. Хората, при които то се наблюдава, се наричат сомнамбули.

Характерно за страдащите от Сомнамбулизъм е да станат от леглото си, докато спят, да се разходят и пак да си легнат, без да си спомнят за преживяното.

Според учените причината за притеснителното им поведение е напрежението и употребата на някои упойващи вещества и стрес.

Разбира се, има и много други необикновени и дори изумителни неща, които хората правят в заспало състояние. Ако сте любопитни да узнаете някои от тях, надникнете в галерията ни по-горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати