След 2 години летим срещу 200 хил. евро в Космоса

След 2 години летим срещу 200 хил. евро в Космоса

200 хиляди евро. Толкава ще струва билетът за всеки, който пожелание да полети в Космоса. Това ще е възможно след по-малко от две години, обяви европейският космически гигант European Aeronautic Defence and Space Company (Европейска компания за въздухоплаване и отбрана) в Париж преди няколко дни.

EADS е на второ място в света по производство на космическа техника и втора в Европа по производство на оръжия. Компанията конструира космически кораб. С него желаещите да се разходят в Космоса, ще се издигат на височина 100 километра.

Със задачата е нагърбено поделението на фирмата Astrium, което строи европейската ракета-носител Ариана, извела в орбита повечето от комерсиалните сателити в света.

"Вярваме, че мечтата на човечеството е да лети в Космоса и ние трябва да му дадем тази възможност. Нашето поделение Астриум е най-голямата компания за космически кораби в Европа. Идеята ни е извънредно сигурна, извънредно комфортна и на разумна цена", заяви изпълнителният директор на Астриум Франсоа Ок.

Модел на предната част на кораба беше представен в Париж в реални размери. Той прилича на обикновен самолет, но според инженерите е "революционен".

Австралиецът Марк Нюсън е дизайнерът на интериора на кораба. Космическият кораб ще може да излита от обикновени летища. Той ще е задвижван от самолетни двигатели. Но това ще е само до 12 километра височина. След което ще се задействат ракетни двигатели, които ще го придвижат на 60 км за 80 секунди нагоре. Пътуването ще продължава около час и половина.

Космическият кораб за туристи струва 1 милиард евро. В него обаче ще се возят само по четирима пътници.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
.
.
14.05.2012 02:11
И да пляскаме с криле
0
0
Васко Ставрев
Васко Ставрев
15.10.2010 20:28
Това е то най накрая. Доживяхме и ние землянчетата да се видим отвисоко, кой къде е живял и какво представляваме от високо видяни. Вьпреки, че най - напред ще литнат богаташите. Надявам се, че скоро ще дойде и нашият час. Така бе отначало и с мобилните телефони. Специално на мен ми е страшно любопитно какво е там горе. И какво представлява нашата планетка. Копнея за момента, когато и аз ще имам удоволствието да литна като Икар.
0
0