Смъртта на холивудската легенда Натали Ууд остава загадка и до днес

Натали Ууд
Снимка: cnn

Натали Ууд е актриса от епохата на Златния Холивуд. Сравнявали таланта ѝ с този на Елизабет Тейлър, но въпреки това животът ѝ не завършва щастливо. Една сутрин тялото ѝ е открито до бреговете на Санта Каталина, а причините довели до смъртта ѝ, все още са забулени в мистерия.

Истинското име на Натали Ууд е Наталия Захаренко. Тя е дете на руски емигранти от Владивосток и е отраснала в Сан Франциско. От малка е била много артистична, а талантът ѝ привличал вниманието не само на семейството, а и на съседите, заради което била известна като Чудото на 34-та улица.

Славата я стига през 1955 година с първата ѝ номинация за Оскар в култовия филм Бунтовник без кауза. Няколко години по-късно актрисата е номинирана отново за престижната статуетка с ролята си в Уестсайдска история.

Въпреки че кариерата ѝ върви шеметно напред, в любовния живот актрисата не жъне подобни успехи. Омъжва се за първата си любов Робърт Уангър – богат наследник, по който въздишали милиони американки.

Макар и 25-годишната Натали да била красива, богата и талантлива, самоуважението ѝ по нищо не показвало, че цени себе си или пък успеха си.

Актрисата била много ревнива и многобройните почитателки на съпруга ѝ Робърт неведнъж я изваждали от контрол. По време на кратния им брак сцените на ревност били ежедневие.

И въпреки че Натали изпитвала панически страх да не ѝ изневерят, именно тя била тази, която мами съпруга си зад гърба му. Той я хваща в леглото с колегата ѝ Уорън Бийти и веднага иска развод.

Звездата така и не преодолява разпада на брака си и започва все по-често да посяга към чашката. Пиянството на Натали я прави неконтролируема, като се стигало до скандали, от които продуцентите ѝ се зачервявали от срам.

От актриса, която е била само на крачка от Оскар, Ууд се превръща в пияница, която плашела околните с поведението си. Надежда, че ще бъде спасена, се появява с втория ѝ брак. Тя се омъжва за мениджъра Ричард Грегсън и година по-късно му ражда дъщеря.

Натали Ууд
Снимка: cnn

Фактът, че е станала майка, обаче с нищо не променя старите ѝ навици. Всеки ден Натали била пияна и организирана сцени на ревност на съпруга си. Една вечер била напълно убедена, че той ѝ е изнервил, и в пристъп на ярост изхвърлила всичките му вещи и изпочупила прозорците на дома им.

Ричард решил, че е преглъщал достатъчно поведението на съпругата си, и се развежда с нея. След втория провален брак Натали постъпва в клиника за лечение на алкохолизма си.

Излиза след няколко месеца и успява да издържи без питие в ръка само няколко дни. Отново започнала да пие и останала без семейство, актрисата решава да разруши щастието и на своите познати. Започнала да плете интриги и да разпространява неверни слухове, заради което останала без никакви приятели.

Тогава при нея се връща първият ѝ съпруг Робърт. Самият той бил пристрастен към алкохола и с Натали си организират ежедневни запои. Събират се отново и не след дълго на бял свят се появява първото им дете.

Момиченцето обаче с нищо не променя ежедневието на родителите си. Алкохолът, скандалите и изневерите били нещо нормално за холивудското семейство и не му се виждало края до ноември 1981 година.

Робърт предлага на Натали да плават с яхта до остров Санта Каталина в компанията на приятелите им Крис Уокън и Денис Дайверн. На втория ден от плаването и четиримата били пияни до безпаметност.

След няколко коктейла Натали отива да спи, а на другия ден никой не може да я открие. Тялото ѝ е било намерено от рибари край бреговете на острова.

Отначало се предположило, че става въпрос за нещастен случай. Натали била пияна и не умеела да плува, заради което лесно можела да загуби равновесие и да падне във водата.

Но при огледа на трупа ѝ били открити синини, които няма как да бъдат причинени от водата. Поведението на вдовеца Робърт също било съмнително.

Няколко месеца по-късно той се жени за млада актриса и наследява 13 милиона долара от застраховката живот на Натали, което може да се разглежда като мотив за нейното убийство, но доказателства така и не са открити.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати