Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Необясними Истории»Необясними житни кръгове се появиха близо до София

Необясними житни кръгове се появиха близо до София

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Необясними житни кръгове се появиха близо до София
Снимка: Facebook

Дали извънземните се опитват да се свържат със софиянци, стана въпрос, който силно заинтригува столичани след появата на житни кръгове в близост до село Равно поле, Софийско.

Феноменът е забелязан от очевидец, а кадрите на съвършените кръгове са заснети от фотографите на Фейсбук страницата Sofia in Details, които вчера публикуваха снимките.

За първи път се виждат подобни кръгове в България /виж галерията/. Такива случаи обаче са регистрирани многократно по света още от 70-те години на миналия век, като причината за появата им остава неизвестна.

Житните кръгове в повечето случаи се появяват в обработваеми земи, но понякога изникват и на пътища, както и в райони с гъсто население и до паметници на културата като Стоунхендж например.

Въпреки че се провеждат не едно и две научни изследвания, житните кръгове си остават след най-големите мистерии. Но пък скептиците смятат, че те са дело на хора, които се опитват да превърнат населеното си място в туристическа дестинация.

Най-често явлението е наблюдавано във Великобритания, но единични появи са забелязвани и в други страни.

През юли 1996 година в Англия в близост до световноизвестния паметник Стоунхендж се появяват едни от най-заплетените житни кръгове. Заради математическата им сложност ги наричат множеството на Джулия.

И докато някои по-прости кръгове могат да бъдат обяснени като резултат на странни природни явления, то това със сигурност е било дело на разум. Единственият въпрос е бил – земен ли е този разум или не?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати