Необясними житни кръгове се появиха близо до София

Необясними житни кръгове се появиха близо до София
Снимка: Facebook

Дали извънземните се опитват да се свържат със софиянци, стана въпрос, който силно заинтригува столичани след появата на житни кръгове в близост до село Равно поле, Софийско.

Феноменът е забелязан от очевидец, а кадрите на съвършените кръгове са заснети от фотографите на Фейсбук страницата Sofia in Details, които вчера публикуваха снимките.

За първи път се виждат подобни кръгове в България /виж галерията/. Такива случаи обаче са регистрирани многократно по света още от 70-те години на миналия век, като причината за появата им остава неизвестна.

Житните кръгове в повечето случаи се появяват в обработваеми земи, но понякога изникват и на пътища, както и в райони с гъсто население и до паметници на културата като Стоунхендж например.

Въпреки че се провеждат не едно и две научни изследвания, житните кръгове си остават след най-големите мистерии. Но пък скептиците смятат, че те са дело на хора, които се опитват да превърнат населеното си място в туристическа дестинация.

Най-често явлението е наблюдавано във Великобритания, но единични появи са забелязвани и в други страни.

През юли 1996 година в Англия в близост до световноизвестния паметник Стоунхендж се появяват едни от най-заплетените житни кръгове. Заради математическата им сложност ги наричат множеството на Джулия.

И докато някои по-прости кръгове могат да бъдат обяснени като резултат на странни природни явления, то това със сигурност е било дело на разум. Единственият въпрос е бил – земен ли е този разум или не?

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати