Без хора Земята ще опустее за 2 млн. години

Без хора Земята ще опустее за 2 млн. години

Ако поради някаква причина, апокилипсис, екологична катастрофа или ядрена война, хората на Земята изчезнат до един, след 2 милиона години планетата ще придобие първоначалния си вид.

Това установиха британски еколози, които изучават влиянието на човека върху околната среда.

Планетата ще придобие първоначалния си вид, тъй като всеки материал с времето се разлага. С течение на годините всички небостъргачи или други произведения на човечеството, ще изчезнат от лицето на Земята без съответното поддържане и тъй като всеки материал с времето се разлага.

Дори пластмасовите отпадъци, признати за най-неразлагащите се, няма да устоят на въздействието на слънчевите лъчи и температурните колебания, пише руският сайт МИГнюз.

Когато няма да могат да бъдат стопирани от човека, горските пожари толкова ще се разпространят, че ще унищожат много следи от съществуването на хората. Огънят ще прочисти земята и ще даде тласък за зараждането на нова природа.

Сега в света живеят около 6 милиарда души, които овладяват силите на природата. Но ако населението на Земята се сведе до нула, природата веднага ще вземе инициативата в свои ръце, заличавайки всички следи от съществуването на човечеството.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Николов
Николов
03.04.2015 17:44
Така е,но няма ли да останат голяма част от животните?
0
0
Землянин
Землянин
11.09.2013 13:55
Между другото, населението вече е 7 милиарда. А относно статията, напълно съгласна съм. Може би този процес ще се случва пак и пак и пак, ще идват нови и нови хора, които няма да знаят за тези преди тях...Тайната на Земята и изобщо на цялата Вселена е нещо много сложно и просто в същото време. Ние никога няма да разкрием всичко, защото стане ли това, смятайте, че ще бъдем унищожени завинаги.
4
3
Александров
Александров
31.08.2012 11:40
Алелуя!! ТОВА е, което трябва да се случи!!!!!!
1
1