В Сърбия откриха най-древните заклинания, призоваващи демони

мистика

Археолози са открили едни от най-древните магически заклинания, използвани на Балканите. Те са били заровени в близост до сръбския град Костолац, намиращ се в североизточна Сърбия.

Магическите заклинания са изписани върху малко сребърни и златни рула. Заклинанията са на малко повече от 2000 години. В близост до тях са били заровени и скелети.

Малките рула, върху които са изписани заклинанията, са изработени от ценни материали и са били скрити в оловни амулети. Предполага се, че те са били заровени до останките на откритите мъртъвци, за да се призоват свръхестествените сили.

Археологическият екип е успял да разчете имената на няколко демона, в които са вярвали местните на тази територия, пояснява археологът Илия Данкович.

Заклинанията представляват напев за обвързваща магия, като подобни са намирани и в други държави, но тези в Сърбия се смятат са едни от най-древните.

По подобен начин често са се извършвали и заклинания за вечна любов, като отново са призовавани тъмните сили на помощ.

демон

Сред най-често срещаните практики е била да се изтъняват малки ленти от злато, сребро или олово, върху които да бъдат вписвани магически заклинания. Магьосниците понякога използвали и папирус, който бил лесен за развиване и прочитане.

След като бъдат прочетени, свитъците се поставяли като амулети върху човешко тяло или по стените на дома, за да предпазват от зли духове и лош късмет.

Чрез такива текстове се създава уникална комуникация между нас и нашите предци. По този начин можем да получим много по-добра идея за манталитета и емоциите на древните хора, отколкото от официалните текстове в историографията, казва археологическият екип.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
02.05.2019 21:30
Разваляне на магия 0882 355 306 шамана сайт https://magia-bg.com/
0
0