Ужасът на Бенингтънския триъгълник

Ужасът на Бенингтънския триъгълник

Ежедневно по света изчезват хиляди хора. Безследно. Обичайно се смята, че всички те са жертви на неразкрити престъпления. Но все по-логична звучи хипотезата, че хората стават жертва на извънземни похитители.

Още повече, че случаите, в които човек изчезва пред свидетели и буквално се изпарява, няма как да бъдат обяснени с престъпления.

През ХХ век в североизточната част на САЩ край град Бенингтън били регистрирани няколко десетки изчезвания на хора. Журналистите дори нарекли феномена Бенингтънския триъгълник по аналогия на Бермудския триъгълник, в който изчезват без следа кораби и самолети.

Хората в Бенингтънския триъгълник изчезвали от градините и домовете си, от улиците и бензиностанците. На 1 декември 1949 година войникът Джеймс Тетфорд се "изпарил" във въздуха в присъствието на четиринайсет свидетели в автобус.

Всички пътници видели как той заел мястото си и задрямал веднага, след като автобусът тръгнал от гара в покрайнините на Бенингтън. След един час, когато возилото пристигнало в града, Тетфорд го нямало. Чантата му била все още на седалката, но на мястото на Джеймс имало само един смачкан вестник.

Най-младата жертва на Бенингтънския триъгълник станал осемгодишният Пол Джексън, който изчезнал на 12 октомври 1950 година, докато си играел в двора.

Майка му отишла до обора, за да нахрани животните, но когато излязла, не открила сина си. От него нямало следа из цялата ферма, нито при съседите. Следващите няколко дни стотици полицаи издирвали момченцето, спасителни екипи и доброволци - също, но безуспешно, пише вестник "Врачка".

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
диян демирев
диян демирев
24.11.2014 00:52
Като в книга на Сивън Кинг
0
0