Ловци на духове заснеха призрак на жена в средновековен замък

Ловци на духове заснеха призрак на жена в средновековен замък

Призрак на французойка, живяла през шестнадесети век, беше заснет от ловец на духове. Или поне така смята авторът на снимката – 60-годишният Стюарт Уилямсън, който от години е изследовател на свръхестествени явления.

В края на месец март тази година търсачът на приключения се впуснал призрачна обиколка във Великобритания и именно една от фотографиите, направени по време на тура, го навежда на мисълта, че е запечатал призрак, бродещ наоколо.

Уилямсън и неговите съмишленици участвали в десетдневна вълнуваща обиколка. Те посетили тайнствени обекти, разположени на различни места в Обединеното кралство, които са известни сред ловците на духове като прокълнати и страховити. Обиколката не започнала много вълнуващо, но когато групата пристигнала в графство Южен Дарбишър (Централна Англия), се случило нещо, надминаващо очакванията на Стюарт.

Ентусиастите влезли в здание от Средновековието и пуснали генератор на дим, надявайки се, че между кълбетата дим фотографът ще може да улови и призрачен образ. Така след няколко случайни снимки се появило и изображение, на което се виждат нежни черти от женско лице. Според Стюарт при фотосесията се е появил духът на жена, която в миналото е обитавала комплекса.

По негови разсъждения е напълно възможно това да е Филипа - съпругата на владетел, управляващ замъка през шестнадесети век. Ловците на духове не са успели да намерят някакви драматични факти, довели до смъртта на дамата, затова предполагат, че призракът ѝ продължава да броди наоколо, защото приживе Филипа наистина много е обичала това място.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати