Никога няма да се измъкнем от галактиката

Никога няма да се измъкнем от галактиката

Американски учени твърдят, че според техните изчисления хората никога няма да могат да напуснат галактиката ни, дори да се научат да преодоляват разстояния със скоростта на светлината.

Дори с най-съвременни технологии, които позволяват да се придвижваме в пространството със свръхскорост, нямаме никакъв шанс да се измъкнем от нашата галактика.

Защото това разстояние може да се преодолее единствено и само за цели хиляда светлинни години. Но тъй като човешкия живот много рядко прехвърля сто години, пътешествия в други галактики са просто невъзможни.

За стартова точка на космическия кораб учените избрали центъра на Слънцето. Със скоростта на светлината корабът за 8 минути ще преодолее 93 милиона мили, като ще подмине Меркурий и Венера.

След 5 часа и 31 минути корабът ще излезе извън пределите на Слънчевата система. След това обаче звездите ще бъдат толкова далече, че на космонавтите ще им се стори, че буксуват на едно място.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
иван
иван
02.02.2011 19:28
Да прави са. По този елементарен начин, няма начин. Може, но ако в тази парадигма, в която се намираме изчезне елемента време.
1
0