sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Притчата за зодия Телец

Притчата за зодия Телец

Зодия Телец

Инатът е качеството, което обединява всички Телци и ако някой упорства и отказва да отстъпи от собственото си мнение дори със сантиметър, трябва да предположите, че това е представител на земната зодия.

Невинаги обаче инатът им е безсмислен, а понякога ги води и към големи успехи. Как точно, може да прочетете в тази притча.

Поканили Телеца да участва на корида, от която щял да спечели огромно състояние. Фактът, че може да забогатее, го прелъстил и той решил да се включи, дори и с риска да загуби живота си.

Коридата започнала тореадорът вдигнал червения флаг, но вместо да се затича към него, Телецът не мръднал от мястото си. Каквото и да правил тореадорът, както и да бутал Телеца, той оставал закован на мястото си.

Накрая тореадорът се отказал, както и цялата публика, които казали, че Телецът е прекалено мързелив и с него шоуто няма да бъде забавно.

Когото всички си отишли, Телецът вдигнал едното си копито и оттам лъснала огромна златна монета, която видял веднага щом излязъл на сцената. Така Телецът напуснал коридата, като хем спасил живота си, хем забогатял.

Изводът е, че понякога трябва да отстояваме своето и да не отстъпваме от позициите си, защото именно там се крие нашият късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати