Мистичното обяснение на случайното съвпадение

Мистичното обяснение на случайното съвпадение

Случайностите – всеки от нас се е сблъсквал с тях. Понякога нещата, които ни застигат, са едно толкова голямо съвпадение, че ние просто нямаме обяснение.

Случвало ли ви се е да решите да звъннете на някого и в момента, в който посегнете към телефона, той да ви потърси? Или да проведете бърз разговор, който да промени живота ви изцяло? Понякога нещата са подредени по такава съвършена случайност, че дори ни е трудно да повярваме в тях.

Един от най-ярките примери за случайност е уникалната история на актьора Антъни Хопкинс. Той е бил на път да участва във филма Момичето от Петровка по книгата на Джордж Файфър. За да се запознае по-отблизо с героя си, той искал да намери оригиналната версия на книгата, но за зла участ не я откривал в нито една книжарница.

Загубил надежда, той тръгнал на път за дома си с метрото. В чакалнята той забелязал изданието, което търсел, изоставено на една от пейките. Дни по късно той срещнал автора на книгата Джордж Файфър на летището. Файфър му с оплакал, че е дал назаем най-ценното си копие на книгата, което съдържало и негови бележки. Приятелят му обаче я загубил в метрото. Това се оказала именно онази книга, която Антъни намерил.

Обяснението за случайните срещи е просто и то е, че всички събития в света, всички хора, цялата информация са свързани чрез невидими нишки. Те понякога просто се преплитат. В това е убеден и известният психолог Карл Густав Юнг. Феноменът се нарича Синхроничност и е може би най-мистериозното нещо във Вселената. А и е от най-интересните и вълнуващите, безспорно.

Мистичното обяснение на случайното съвпадение

Наблюдавайки явлението Юнг стига до извода, че има близка връзка между човека и средата му на обитание. Силна е свързващата нишка между времето, пространството, съзнателното и несъзнателното.

В някои точни моменти, под влиянието на специфични обективни мисли, които разбира единствено конкретният човек, привлекателната сила достига своя пик. Именно това привличане предизвиква всички неочаквани случайности. Обикновените хора ги наричат фатални инциденти, крах, уникален и необясним късмет или дори - чудо.

Според учените колкото по-близка е връзката ви с хората около вас, толкова по-възможно е да забелязвате това да се случва на практика в ежедневието ви. Случайностите могат да са свързани буквално с всичко - реклами, песни, срещи, изображения, разговори или миризми.

Феноменът, поне за момента, няма как да бъде доказан. Това мистично явление обаче не спира да ни помага да вземаме решения и дори да променяме живота си из основи. Така че просто се оглеждайте – следващото съвпадение може би е точно пред очите ви.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати