Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Не бива да се оглеждате в огледалото нощем. Това суеверие е самата истина и ако го игнорирате, рискувате много.

Огледалата са едно от нещата, които приемаме като даденост в ежедневието си. Всеки ден се оглеждаме поне по сто пъти в него, понякога дори без да осъзнаваме. В чантата си неминуемо носим огледалце, за да отстраним всеки външен дефект. Този привидно обикновен аксесоар обаче е изключително мистичен и често не се използва за добри цели.

В миналото огледалото е наричано Дар от Дявола. Причината е убеждението, че човек не може да създаде предмет, отразяващ всичко случващо се. Други стигат дори по-далеч и смятат, че огледалният свят не е безопасен.

Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Колкото и практичен да е векът, в който живеем, и до днес има стотици поличби, които се свързват с огледалата. Едно от тях е, че не трябва да се оглеждате след залез слънце. Погледнете ли се в огледало през нощта, нищо хубаво не ви грози.

В много религии огледалото се приема като вход към отвъдното. Порталът се отваря най-често през нощта, защото в тъмното време на денонощието вратата е отворена. През нея в реалния свят могат да проникнат неизвестни същества, с които никой не би желал да се сблъсква. Погледнете ли, вие ги освобождавате. Нищо чудно те да дойдат в нашия свят, а вас да изпратят в огледалния.

Според друго вярване по време на сън и през нощта душите на хората са особено уязвими. Ако се събудите и сънени се огледате в огледалото, душата ви може да се отправи на пътешествие из огледалния свят. Тялото ви обаче ще остане безстопанствено. Ако скоро не намерите пътя обратно и не успее да се върнете, тялото ви ще бъде заето от чужд дух. Той най-вероятно ще е зъл и неспокоен, а душата ви ще остане затворена завинаги да се рее из огледалния свят.

Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Часовете между полунощ и 3 часа сутринта в много култури се наричат дяволско време. В него се пробуждат всички зли сили. Ако имате неблагоразумието да погледнете в огледалото, самият Дявол ще вземе душата ви. Така че – без огледала посред нощ!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
16.09.2018 11:28
Ами Плами, попринцип в това време ми се дохожда до едното място , и аз няма да стискам заради някаква си глупава легенда и ако в това време отида до тоалетната , може ли да ми се случи нещо лошо :)?!?
0
1
Анонимен
Анонимен
14.09.2018 11:18
Ох нааках се ,много страшно бе:)
0
1