Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Не бива да се оглеждате в огледалото нощем. Това суеверие е самата истина и ако го игнорирате, рискувате много.

Огледалата са едно от нещата, които приемаме като даденост в ежедневието си. Всеки ден се оглеждаме поне по сто пъти в него, понякога дори без да осъзнаваме. В чантата си неминуемо носим огледалце, за да отстраним всеки външен дефект. Този привидно обикновен аксесоар обаче е изключително мистичен и често не се използва за добри цели.

В миналото огледалото е наричано Дар от Дявола. Причината е убеждението, че човек не може да създаде предмет, отразяващ всичко случващо се. Други стигат дори по-далеч и смятат, че огледалният свят не е безопасен.

Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Колкото и практичен да е векът, в който живеем, и до днес има стотици поличби, които се свързват с огледалата. Едно от тях е, че не трябва да се оглеждате след залез слънце. Погледнете ли се в огледало през нощта, нищо хубаво не ви грози.

В много религии огледалото се приема като вход към отвъдното. Порталът се отваря най-често през нощта, защото в тъмното време на денонощието вратата е отворена. През нея в реалния свят могат да проникнат неизвестни същества, с които никой не би желал да се сблъсква. Погледнете ли, вие ги освобождавате. Нищо чудно те да дойдат в нашия свят, а вас да изпратят в огледалния.

Според друго вярване по време на сън и през нощта душите на хората са особено уязвими. Ако се събудите и сънени се огледате в огледалото, душата ви може да се отправи на пътешествие из огледалния свят. Тялото ви обаче ще остане безстопанствено. Ако скоро не намерите пътя обратно и не успее да се върнете, тялото ви ще бъде заето от чужд дух. Той най-вероятно ще е зъл и неспокоен, а душата ви ще остане затворена завинаги да се рее из огледалния свят.

Дяволът дебне за душата ви от огледалото нощем

Часовете между полунощ и 3 часа сутринта в много култури се наричат дяволско време. В него се пробуждат всички зли сили. Ако имате неблагоразумието да погледнете в огледалото, самият Дявол ще вземе душата ви. Така че – без огледала посред нощ!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Анонимен
Анонимен
16.09.2018 11:28
Ами Плами, попринцип в това време ми се дохожда до едното място , и аз няма да стискам заради някаква си глупава легенда и ако в това време отида до тоалетната , може ли да ми се случи нещо лошо :)?!?
0
0
Анонимен
Анонимен
14.09.2018 11:18
Ох нааках се ,много страшно бе:)
0
0