Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Добрите новини за Земята, които крият от вас

Добрите новини за Земята, които крият от вас

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
6 от 6 Снимки

6. Хомофобията намалява


Все повече хора приемат различните и не ги осъждат. Добрата новина е, че процентът на хората с различна сексуална ориентация не се увеличава. Увеличава се броят на хората, които са откровени със себе си и околните, което е наистина страхотно.

Новините, които ни заливат ежедневно, са в по-голямата си част лоши. Това кара хората масово да мислят, че бавно и сигурно вървим към самоунищожение.

Истината е съвсем друга. На планетата все още не ѝ е писнало от нас. Факт е, че човечеството е създало една доста осезаема бъркотия на Земята, но в същото време се случват и много хубави неща. Никой обаче не говори за тях.

Едно от тях е, че увеличаването на населението се забавя. През 20-ти век сме били 1.6 милиарда, докато днес сме около 7 милиарда. Въпреки това данните са категорични - отнело ни е 13 години да станем от 6 на 7 милиарда, което е година повече, отколкото ни е трябвало от 5 милиарда да стигнем 6.

Увеличаването с милиард души е забавило темповете си, а тенденцията е, че това ще продължи. Експертите смятат, че пикът на населението ще настъпи през 2050 г. Напредъкът на технологиите и здравеопазването, които ни позволяват да живеем повече обаче носи и една по-добра култура. Като един по-образован вид ние все по-често ще обръщаме внимание на контрола над раждаемостта.

В галерията горе може да видите част от позитивните новини, които крият от вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати