Добрите новини за Земята, които крият от вас

1 от 6 Снимки
1. Чистата енергия вече е реалност
Източниците на зелена енергия водят до намаляване на емисиите на въглероден диоксид. Резултатът е едно по-синьо и чисто небе. Слънчевите панели и вятърните турбини са все по-често използвани, което стопира използването на вредни за природата компоненти като въглищата например.

Има държави, които са особено напреднали в тази насока. През 2015-та и 2016-та Коста Рика изкара 150 дни изцяло на геотермална-, слънчева-, вятърна- и хидроенергия. Алпийското градче Албервил, Франция се захранва изцяло от суроватка, остатъчен продукт от производството на сирене. Швеция и Норвегия се надпреварват по внасяне на боклук, защото им е нужен за създаването на енергия;

Новините, които ни заливат ежедневно, са в по-голямата си част лоши. Това кара хората масово да мислят, че бавно и сигурно вървим към самоунищожение.

Истината е съвсем друга. На планетата все още не ѝ е писнало от нас. Факт е, че човечеството е създало една доста осезаема бъркотия на Земята, но в същото време се случват и много хубави неща. Никой обаче не говори за тях.

Едно от тях е, че увеличаването на населението се забавя. През 20-ти век сме били 1.6 милиарда, докато днес сме около 7 милиарда. Въпреки това данните са категорични - отнело ни е 13 години да станем от 6 на 7 милиарда, което е година повече, отколкото ни е трябвало от 5 милиарда да стигнем 6.

Увеличаването с милиард души е забавило темповете си, а тенденцията е, че това ще продължи. Експертите смятат, че пикът на населението ще настъпи през 2050 г. Напредъкът на технологиите и здравеопазването, които ни позволяват да живеем повече обаче носи и една по-добра култура. Като един по-образован вид ние все по-често ще обръщаме внимание на контрола над раждаемостта.

В галерията горе може да видите част от позитивните новини, които крият от вас.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати