Може да пътуваме до Луната и назад още от следващата година

Луната

Още от следващата 2018 година първите желаещи да стъпят на Луната и да обиколят повърхността на естествения ни спътник ще имат тази възможност чрез проекта Спейс Екс на Илън Мъск.

В космическата надпревара се включва и НАСА, което ще е от полза, защото при появилото се съперничество за първите екскурзии в Слънчевата система, цените на полетите ще са по-ниски.

Още с основаването си през 2012 година Спейс Екс обеща, че до 10 години ще изпрати първата туристическа група на обиколка до Луната. Тогава на тази идея се гледаше с големи дози съмнение.

Това, което се промени обаче, са новото поколение космически кораби, които ще могат да превозват хора, а плановете са и един ден да със същите ракети да се изпратят първите хора на Марс.

Към днешна дата единствено частни компании осъществяват редки космически полети с туристи. Все още се тестват ракети, които биха могли да послужат за многократна употреба.

Новите по рода си ракети ще свалят и цените на полет в открития Космос, защото ще могат да се използват за няколко пътувания, а не както е сега – за всяка мисия се строи нова ракета.

Илън Мъск

От Спейс Екс обещават, че първите полети до Луната билетите ще са с 30% по-ниски от настоящите. Самият Илън Мъск потвърди информацията, като заявява, че новите ракети, с които разполагат, ще са от полза за бъдещата космическа индустрия.

Компанията обяви още, че е избрала първите хора, които ще се възползват от космическата екскурзия. Вече се провежда тренинг, с който се проверява здравословното състояние и физическата форма на първите участници в проекта.

Те ще излетят през 2018 година с кораба Crew Dragon, а тяхното пътуване е първата стъпка от идеята за колонизиране на Марс.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати