Мит е, че творците използват предимно дясната половина на мозъка

Мит е, че творците използват предимно дясната половина на мозъка

Сигурно често сте чували, че хората с креативно мислене използват повече дясната половина на мозъкът си, докато аналитичните и логичните имат по-силно развито ляво мозъчно полукълбо. Според учените това становище е погрешно.

Всеки използва и двете полукълба на мозъка си, но при творческите личности са установени по-голям брой на нервни връзки между лявото и дясното полукълбо.

Не е от значение на коя област от мозъка си се опират креативните хора, защото важно е не мозъчното полукълбо, а формата на комуникация, която избират, за да се свържат с околните.

Заключението показва, че повечето творци са интроверти, не обичат да говорят за интимния си живот и предпочитат да изразяват емоциите и събития от живота си чрез изкуство.

Ежедневието на артистите е изпълнено с различни творчески занимания. Те са по-чувствителни, състрадателни и с по-богато въображение от повечето хора.

Мит е, че творците използват предимно дясната половина на мозъка

Ако и вие искате да развиете креативност в себе си, може да последвате примера им. Правете различни нелогични и нестандартни неща, които са извън обичайния ви график и поведение.

Позволете на въображението си да се развихри, като измислите история за предмет във вашия дом или се опитате да нарисувате картина, която виждате във фантазията си.

Оставяйте често сами, защото когато никой не ви разсейва, може да се концентрирате върху мислите си и да запишете онази част от тях, които ще ви помогнат да творите.

Техниките за креативно мислене ни изваждат от зоната на комфорт и ако сте човек, който обича реда и предвидимото си ежедневие, може да се чувствате доста неудобно в творческия хаос.

Но това ще помогне на мозъка ви да мисли от различна перспектива, което в основата за решаването на всеки проблем.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати