Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Намериха къде е коренът на злото в човек

Намериха къде е коренът на злото в човек

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
Зло

Изследване на учените от Нюйоркския университет в САЩ са установили коя е зоната в човешкия мозък, провокираща злото. Само една е областта, която ни кара да бъдем злонамерени.

Изследователите са искали да разберат дали лошите действия се формират в определена област преди самия акт на агресия. Проучването е установило, че регион в хипоталамуса, отговорен за телесната температура, апетита и съня, се активира непосредствено преди атака.

Според авторите на проучването има предупредителни сигнали, изпращани от мозъка, преди агресивните действия. Ако те бъдат хванати навреме, може да се предотврати физически тормоз и сексуално насилие.

Изследването ни ясно идентифицира мозъчните вериги, които мотивират агресията. Те са същите като на животните, подготвящи се за така, твърди доктор Даю Лин, ръководител на проучването.

Зоната от мозъка, която се активира преди да станем агресивни, се нарича вентролатерална част от вентромедиалния хипоталамус.

Това откритие може да доведе до създаването на лекарства, които да помагат на хората с по-агресивно поведение. Но все още не може да се каже със сигурност, че медикаментите ще действат ефективно.

Тепърва ще се изследва дали може да се влияе на свободната човешка воля и да се предотвратяват събития с негативен характер.

Учените вярват, че съвсем скоро ще може да се създаде карта на всички неврони в мозъка и връзките помежду им. То ще се нарича конектом, а в САЩ и Европа вече има изследователски програми, които работят по осъществяването на тази цел.

Щом картата бъде готова, ще може да се създаде виртуален мозък, който да изпраща сигнали до отделните неврони. Това ще съдейства за създаването на техника, наречена оптогенетика, благодарение на която на един мозък ще се инжектират неврони от друг мозък с друго ДНК, а по този начин ще може да се осигури безсмъртие на един индивид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати