Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Доказано! Октоподите са извънземни

Доказано! Октоподите са извънземни

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371

Октоподите не са от нашата планета. Изследване, което доказва този факт, е на път да преобърне всички представи за Земята.

В хода на анализирането на ДНК проби от октопод, учените са открили, че този вид главоноги притежават извънземна ДНК. Геномът на октоподите е невероятно сложен. Той се състои от над 33 000 протеинови кодиращи гени. Тази цифра значително надвишава аналогичните гени в човешкия организъм.

Морските биолози са изключително впечатлени от резултатите. Те възнамеряват да проучат ДНК кодът из основи в насока на това да открият нови и неизвестни характеристики на тези мекотели.

Последователността на пълния геном при октоподите се наблюдава за пръв път. Това води учените до логичното заключение, че геномът на главоногите е различен от този на другите животни. Октоподът просто не е коренен жител на Земята.

Това е поредното изследване, което доказва колко уникални са октоподите. Преди настоящите анализи, с главоногите се заеха учени от Чикаго. Не им трябваше много, за да докажат, че октоподите не приличат по нищо на другите мекотели – те имат осем захващащи крайници, голям мозък и способност бързо да решават текущите проблеми на собствена си сигурност. Никой от другите видове мекотели не може да се похвали с подобни способности и характеристики.

Според британският зоолог Мартин Уел, октоподите безспорно са извънземни. Ако приемем тази концепция за истина, казва друг зоолог – Клинтън Рег, то тогава в настоящото изследване за пръв път е описан геном на извънземно.

В геномът на октоподите са открити огромно количество от т.нар. скачащи ген (транспозони). Гените са способни да преустроят генома. Какви са останалите им функции обаче учените тепърва ще трябва да разберат.

Нужни са още тестове, за да се докаже, че октоподите наистина са извънземни. Ако това се окаже истина, гените им определено ще дадат на човечеството огромни перспективи. Земляните, както и в много други аспекти, са далеч от пълноценното изследване на света си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати