Най-откачените богове от древността
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-откачените богове от древността

Най-откачените богове от древността

1 от 4 Снимки

1. Саехримнир – Бог на вечния бекон


Викингите знаели, че религията им няма да е пълна, ако нямат бог на бекона. Точно и затова в нея се появил Саехримнир – зловещото божество на бекона, чието месо е най-вкусно в цялата вселена. Митологията разказва, че огромният глиган бил прокълнат от Один да има вечен живот. Въпреки това една нощ група пияни викинги го уловили и сготвили на бекон. На сутринта обаче прасето се съживило, за да бъде убито отново вечерта. Това е ужасен живот, но в света на викингите това е цената, която плащате заради това, че сте вкусни;
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Старите религии имали много богове. Светът бил непознат и страшен, точно и поради тази причини хората имали божества, на които да се прекланят почти за всичко. Когато виждали страховитите гръмотевици в небето, древните започвали да се прекланят на бога на гръмотевиците.

Практиката обаче не спира само с мощните природни явления, които можели да променят живота в стихията си. Постепенно хората започнали да почитат някои божества, които се грижели дори и за дребни неща от бита.

Така някои религии се развили дотолкова, че следовниците им трябвало да наизустят буквално стотици божества. Някои от тях били повече от откачени и дори смехотворни. Вижте галерията по-горе, ако предизвикахме любопитството ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати