Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Мистични магически танци от целия свят

Мистични магически танци от целия свят

2 от 4 Снимки

2. Мадагаскарският танц на смъртта


В централните планини на Мадагаскар и до днес хората танцуват своя зловещ танц на смъртта. Всяка година хората отиват до криптите на починалите си близки, изваждат мумифицираните им трупове и вдигайки ги на ръце започват да танцуват под съпровода на духова музика.

На острова се смята, че границата между живота и смъртта не е ясна, така че с танца те имат реална възможност да общуват с близките си, които са преминали в отвъдното. Населението смята, че костите на роднините им са ценни и никога не трябва да се изгубват от света. По време на празника на мъртвите винаги тържествата освен с хубава музика са съпроводени с хубава храна и много алкохолни напитки.

Танцът е едно от най-древните и широко разпространени човешки поведения. За съжаление не съществуват физически артефакти на това изкуство, които да ни покажат днес неговите корени и начини на развитие.

Малкото, което може да се установи за зараждането и предназначенията на мистичните танци, идва от оскъдни описания и това, което е останало в народните традиции и обичаи. В продължение на хилядолетия танците са били използвани като форма на социално сближаване, религиозна преданост и дори като средство за изцеление.

Много от магическите танци /виж галерията/ имат произход, който е забулен в мистерия, и повечето от тях са близо до изчезване. Макар че помнещите ги и до днес твърдят, че в тези мистични танци се крие магия, способна да окаже влияние на всичко около тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати