Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Смях! Първите описания на неща, които днес приемаме за даденост

Смях! Първите описания на неща, които днес приемаме за даденост

4 от 4 Снимки

4. Всичко вече е възможно


Никой не повярва, че птицечовката е истинско същество, когато нейни скелети са представени пред научните среди в Лондон. Дълго време различни изследователи се опитвали да доставят живи екземпляри от нея в британската столица, но никой не успявал.

През 1799 година все пак две птицечовки са докарани живи и известният учен Джордж Шоу възкликва: Видра с клюн на патица, вместо уста. Вече вярвам, че всичко е възможно.

Нашият свят е странно място, пълно с невероятни неща. Често приемаме много от тях, че са даденост. От дълго време човечеството е оставило назад в миналото си ококореното си въодушевление към поредните открития на изследователите и днес ние не се удивяваме на света, както той със сигурност заслужава.

Имаше обаче времена, когато нещата, които се смятат за нормални и естествени днес, създаваха истинска буря в общественото съзнание. Откривателите им често дори са се чудели как ще представят находките си, връщайки се у дома.

Още повече в някои случаи те дори били обект на подигравки, а някои от тях дори се разделяли с кариерите си, защото колегите им не били готови за техните открития. Вижте в следваща галерия защо или какви са били първите описания на нещата, които днес приемаме за даденост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати