sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Празници»Днес за имен ден черпят Нина и Нинка!

Днес за имен ден черпят Нина и Нинка!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k9332
Днес за имен ден черпят Нина и Нинка!
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

На днешния ден православната църква отдава почести на Света равноапостолна Нина, смятана и за закрилница и просветителка на Грузия.

Смята се, че тя е родена през III век в Кападокия в знатно семейство на християни. Когато била само на дванадесет години, тя се преместила в Йерусалим с родителите си, които обаче се разделили, за да се посветят изцяло на Бога. Света Нина пък била поверена на мъдрата старица Нианфора.

След като пораснала, Нина направила много за християнството. Тя покръстила множество грузинци и допринесла за установяването на християнската вяра сред народа им.

В началото нейната мисия била изключително трудна, тъй като цар Мириан, който управлявал грузинския народ, не желаел да се откаже от идолопоклонничество. Но с упоритост и смирение Нина го убедила да приеме християнството. След като се случило, примерът му бил последван и от много негови поданици.

Днес имен ден имат Нина и Нинка, Калчо и Адам. Смята се, че тези две имена имат гръцки корени. Жените, които носят името Нина, са нежни, женствени, красиви и лесно привличат мъжете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати