Меркурий влиза в Козирог! Вижте какво да очаквате

Ретрограден Меркурий

От 11 януари за период от близо 3 седмици най-бързата планета – Меркурий, ще се намира в територията на зодия Козирог. Понеже земната зодия се свърза с постоянството, волята и търпението, това са качествата, които трябва да проявяваме при общуването в следващите дни.

В астрологията най-близката планета до Слънцето се разглежда като символ на комуникациите, търговията, начина на мислене, общуването, информацията и интелекта.

Движейки се в земния Козирог, планетата изисква да действаме по-практично и отговорно във всяка една от тези сфери. Трябва да говорите само ако сте сигурни в думите си, и да се доверявате само на проверена информация.

Що се отнася до идеите, които също са подвластни на Меркурий, е важно добре да обмисляме всичко, за да сме доволни накрая от резултатите. Възможно е хрумванията ни да се реализират по-трудно, но постигнатото чрез тях ще бъде по-удовлетворяващо и дълготрайно.

Меркурий в Козирог ни провокира да погледнем към по-далечното бъдеще, когато правим планове, и да не се задоволяваме с временни успехи, а да се постараем да покорим най-големите върхове.

Козирог

Козирог е строгият и сериозен знак в зодиака, който спазва правилата, и бавно, но сигурно постига всяка от целите си. Меркурий на негова територия ни кара да бъдем по-търпеливи и рационални във всяка ситуация, свързана с комуникация и мислене.

Вероятно е в този период да сме по-затворени и да мълчим по-често от страх, че с общуване може да разкрием най-големите си слабости.

В следващите седмици е важно да търсим конкретни факти от действителността за всичко, което видим или чуем. Опирайки се на доказателствата, е възможно да се бавим при реализирането на идеите си, но със сигурност ще постигнем замисленото.

Възможностите за интелектуално развитие ще са насочени към практическата страна на живота. Трудно ще ни е да усвояваме нови знания и нова информация и ще е нужно повече спокойствие, когато общуваме с другите.

При пътуванията на кратки разстояния е важно да не бързаме и да не бъдем спонтанни. Когато Меркурий е в Козирог, всяко пътуване трябва да се планира до най-малкия детайл и да се организира предварително.

За да разберете в коя сфера е нужно да мислите по-практично и да се доверявате само на проверената информация, вижте кой дом в наталната ви карта започва с Козирог.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари